zaterdag 2 mei 2015

Rättvik Hemslöjden

Vandaag neem ik jullie mee naar Rättvik,waar een schitterende winkel /museumpje van Hemslöjden is. Het is klein, maar wat een schatten vind je daar,je gaat van oud handwerk naar traditioneel handwerk, in een nieuw jasje.
We gaan eerst naar boven,waar zich een 2de handswinkeltje bevindt, met klederdrachten. Klederdrachten is net zoals in Holland niet meer te betalen, dus is het fijn dat dit soort winkeltjes nog bestaan, dat als de dames of heren nog wat willen aanschaffen, dit voor een redelijk prijs gedaan kan worden.


Op dezelfde etage bevind zich een klein museumpje, waar je je even terug waant in de tijd.
Beneden is de winkel waar lokale handwerkers hun werk kunnen verkopen, dit soort winkels bevinden zich door het hele land, elke keer als ik er nu een bezoek, zal ik ik dit documenteren, want het is de moeit waard, om zo een stukje Zweden te leren kennen.

 En meestal zijn dit soort winkeltjes, in oude gebouwen, waar je tussen de waren, schitterende muurschilderingen tegen komt.

En hier zie je de oude borduurtechniek in een nieuw jasje gestoken.


Sommige winkels van Hemslöjden, kan je nog wel wat artikelen vinden, zoals wol, bandjes, en garen, maar ook dat word, helaas,ook steeds minder.


 Fijne dag allemaal groetjes vanuit Zweden.
2 opmerkingen:

  1. Ziet er bekend uit. Volgens mij zijn we hier ook geweest. Was dit vlak bij het centrum?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig toch zon winkel! Daar kom je niet meer naar buiten , als je eenmaal binnen bent.. Soms zie je ze hier nog de winkels in garen en band, bv, in Amersfoort, Utrecht en Haarlem en zelfs hier in Eindhoven!

    BeantwoordenVerwijderen